Građevinski proizvodi

Fasade, žbuke i estrih prodajne marke Baumit mogu se nabaviti na svim opremljenijim stovarištima građevinskog materijala, kao i građevinskim marketima. Program proizvoda je raznovrstan i prilagođen sustavima u cjelosti.

Postavljanje stiropor fasade

Među različitim sistemima toplinske zaštite fasade najčešći tip je - kontaktna fasada, na vanjskoj strani zida objekta, u koji svrstavamo stiropor fasade. Baumit fasadni sustavi nisu isključivo ukras građevine - one moraju ispunjavati važne kriterije i s aspekta zaštite.

Fasada na građevini preuzima višestruku funkciju: zaštitnu, izolacijsku i estetsku. Pouzdani klasični toplinski sustav jesu Stiropor fasade koje su npr. važne su zbog uštede energije, ali i zbog ugodne stambene klime fasadni sustavi ne smiju propuštati atmosfersku vlagu, dok vlaga iz unutrašnjosti prostorija mora stalno izlaziti. Ispunjavaju li učinkovito svoju zadaću, primjećuje se prije svega na troškovima grijanja i ostalim troškovima koji nastaju zbog popravaka, poput popravaka šteta nastalih zbog vlage ili plijesni.

Hlađenjem ljeti odnosno toplinskom izolacijom zimi, fasadni sustavi preuzimaju glavni zadatak. Baumit fasade cijenik Baumit PRO isproban je fasadni sustav sa stiroporom za izolaciju vanjskih zidova. Istraživanja su pokazala, da uz postavljenje stiropor fasade te na taj način poštivanjem strožih standarda toplinske izolacije kod novosagrađenih i obnove postojećih objekata; možemo uštedjeti više od jedne petine sadašnje potrošnje energije. Postavljanje stiropor fasade uz pomoć preporučenih Baumit komponenti u fasadnom sustavu izbjegavaju se mogući problemi koji proizlaze iz ugradnje neodgovarajućih materijala.

Fasadni sustavi | Stiropor fasade | Postavljanje stiropor fasade Baumit