Baumit

Ideje budućnosti

Dvostruko više čista i lijepa

Na temelju višegodišnjeg iskustva i najnovije spoznaje nanotehnologije, Baumit je razvio i patentirao Baumit NanoporTop i NanoporColor. Moć svjetla i fotokatalize dodao je ovom proizvodu posebno učinkovit efekt samočišćenja.
Dvostruko više čista i lijepa
Nanopor učinak

Nanopor učinak

Vodene kapljice u konvencionalnim hidrofobnim žbukama zadržavaju se u obliku kuglica.

Nanopore učinak temelji se na gornjem sloju završnog sloja u tzv. nano porama, koje se stvaraju tijekom sušenja nanešenog sloja Baumit NanoporTop.

Fasada koja čuva vrijednost

Vodena kapljica u kontaktu s Baumit NanoporTop gubi površinsku napetost. Vlaga se upija u gornjem hidrofilnom sloju. Tijekom isparavanja uklanjaju se sve čestice prljavštine sa fasade. Fasada ostaje suha, čista i lijepa.

Fasada koja čuva vrijednost

Samočišćenje snagom svjetlosti

Fotokataliza se temelji na nizu fizikalnih i kemijskih reakcija koje se odvijaju na površini završnog sloja (katalizatora) pomoću svjetla. Katalizator koristi energiju svjetla koja se nije potrošila za vrijeme reakcije.

Baumit Nanopor, sa učinkom samočišćenja pomoću fotokatalize, sada dodatno i aktivno štiti fasadu od organskih nečistoća.

Dnevna svjetlost aktivira fotokatalizator u završnom sloju ili fasadnoj boji. Čestice prljavštine se također nalaze na površini. Kretanjem zraka čestice će se raspasti i djelomično otpasti. Djelovanjem oborina i isparavanjem čestice prljavštine će se potpuno ukloniti i tako će vaša fasada ostati lijepa i čista.

Ušteda u troškovima održavanja

Ušteda u troškovima održavanja

Snaga svjetla i novi fotokatalizator daje proizvodu Baumit Nanopor dodatni, posebno učinkovit efekt samočišćenja - za sjaj i trajno čistu fasadu. Tako se uvelike smanjuju troškovi održavanja fasade. Baumit Nanopor je sastavni dio fasadnog sustava Baumit open.

Prednosti

Baumit Nanopor - dvostruka čistoća i sjaj

- učinak samočišćenja pomoću fotokatalize

- paropropustan

- smanjeni troškovi održavanja

Prednosti