Baumit

Ideje budućnosti

Zrak

Današnji čovjek "uzima" dnevno od 8 000 do 16 000 litara zraka, tako da je kvaliteta zraka izuzetno važan čimbenik zdravlja čovjeka. Posebno je važna kvaliteta zraka u zatvorenom prostoru gdje čovjek prosječno udahne do 15 kg zraka.

Zrak
Kvaliteta zraka

Kvaliteta zraka

Kvaliteta zraka u zatvorenom prostoru ovisi o različitim čimbenicima. Oni se mogu podijeliti u 3 skupine;

- fizički (temperatura, ventilacija, fine čestice prašine itd.)

- biološki (bakterije, virusi, alergeni itd.)

- kemijski (npr. CO2, otapala...)

Zrak kao uzrok bolesti

Ustajali zrak je uzrok mnogih bolesti dišnog sustava kao što su alergija, astma i razne respiratorne bolesti čiji je uzrok loša kvaliteta zraka.

Oni koji udišu zdrav zrak, osjećaju se bolje i žive dugovječnije.

Zrak kao uzrok bolesti
Kakav je zrak u vašem domu?

Kakav je zrak u vašem domu?

Ako se želite osjećati dobro unutar četiri zida vašeg doma potreban vam je iznimno kvalitetan zrak u prostoriji. Tek tada se možete potpuno odmoriti i revitalizirati svoju energiju. Za dobrobit i zdravlje pomažu vam čak i unutarnji zidovi.

Ispravan odabir materijala

Naš životni prostor zbog energetski učinkovite gradnje sve više postaje hermetičan. Građevinski materijali tako sve više utječu na kvalitetu našeg života. Kada izabirete materijal za gradnju potrebno je biti pažljiv da materijal ne sadrži štetne tvari.

Ispravan odabir materijala
Vlažnost zraka

Vlažnost zraka

Idealna relativna vlažnost zraka je između 40 i 60%. U vlažnim prostorima disanje je otežano, a postoji i velika mogućnost nastanka plijesni. Previše suh zrak povećava količinu čestica prašine,  i suši sluznicu nosa što povećava mogućnost infekcije.

Baumit Klima proizvodi

Bilo da gradite novi objekt ili renovirate stari, možete se odlučiti za zdrav životni prostor. On vam daje snagu i radost življenja. Baumit već dugi niz godina razvija svoje proizvode kroz trajna, zdrava i ekološki osvještena rješenja kao što su Baumit Klima unutarnje žbuke i Baumit Divina unutarnje boje. Oni omogućavaju udisanje zdravog zraka u vašem domu.

- Baumit KlimaWhite

- Baumit KlimaGlätte

- Baumit Klima Finish

- Baumit KlimaColor

- Baumit KlimaPrimer

- Baumit FinoBello

Baumit Klima proizvodi