Baumit

Ideje budućnosti

Baumit Life Challenge 2018

Baumit je dodijelio nagradu Baumit Life Challenge za europsku fasadu godine

36 finalista iz 27 zemalja u kojima posluje Baumit prisustvovalo je završnom krugu natjecanja koji se održao 14. lipnja u dvorani Slovačke filharmonije u Bratislavi. Međunarodni žiri vodećih arhitekata odabrao je 6 pobjednika pojedinih kategorija i ukupnog pobjednika natjecanja Baumit Life Challenge. Baumit Španjolska je nakon 2014. ponovno osvojila glavnu nagradu, a Baumit Austrija je osvojila nagradu u posebnoj kategoriji „Struktura naglašava dizajn”.

U četvrtak 14. lipnja 2018. u dvorani Slovačke filharmonije Baumit je dodijelio nagradu Baumit Life Challenge za europsku fasadu godine. Žiri sastavljen od 13 renomiranih arhitekata na završnom je sastanku izabrao pobjednike u kategorijama obiteljska kuća, stambena zgrada, poslovni objekt, energetska obnova i povijesna obnova te u posebnoj kategoriji „Struktura naglašava dizajn”.

Za ukupnog pobjednika natjecanja Baumit Life Challenge za 2018. izabran je španjolski projekt „COLLECTIVE HOUSING AND HEALTH CENTRE” arhitektonskog tima Bonell i Gil & Peris + Toral. Austrija je ove godine bila posebno zastupljena i to s pet nominacija te je imala svakako razloga za slavlje jer je projekt „HOUSE MARIE” osvojio nagradu u posebnoj kategoriji „Struktura naglašava dizajn”.

„Natjecanje Baumit Life Challenge prvi smo put pokrenuli 2014. u Europi kako bismo predstavili bezbroj kreativnih mogućnosti koje nudi dizajn fasadnih površina i struktura. Sve veći međunarodni interes arhitekata, investitora i prerađivača za ovu nagradu – ove smo godine imali čak 325 prijavljena projekta – rezultirao je time da natječaj Baumit Life Challenge raspisujemo svake dvije godine”, rekao je Mag. Robert Schmid, direktor društva Baumit Beteiligungen GmbH, o sjajnoj večeri „na kojoj je europska građevinska industrija slavila pobjednike”.  

Europska fasada godine za 2018.: Pregled pobjedničkih projekata

Ukupni pobjednik: „COLLECTIVE HOUSING AND HEALTH CENTRE“, Španjolska
http://lifechallenge.baumit.com/project/394

Pobjednici iz 6 kategorija:

Kategorija Obiteljska kuća „PAVILION IN A HAYRACK“, Slovenija
http://lifechallenge.baumit.com/project/433

Kategorija Stambena zgrada „BEAUTIFUL ELDERLY LIFE“, Slovenija
http://lifechallenge.baumit.com/project/431

Kategorija Poslovni objekt „STUDENT CLUB – SOUTH BOHEMIA“, Češka
http://lifechallenge.baumit.com/project/515

Kategorija Povijesna obnova „PAULANER BREWERY“, Njemačka
http://lifechallenge.baumit.com/project/288

Kategorija Energetska obnova „TORRE 30. MADRID“, Španjolska
http://lifechallenge.baumit.com/project/274

Posebna kategorija „Struktura naglašava dizajn” „HOUSE MARIE“, Austrija
http://lifechallenge.baumit.com/project/45